FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Japan: Koizumi ponovo izabran za premijera, parlament ponovo o reformi pošte

TOKIO, 21. rujna 2005. (Hina/AFP) - Novi Zastupnički dom Japanaslavodobitno je u srijedu vratio Junichiru Koizumija na dužnostpremijera, deset dana nakon parlamentarnih izbora koji su apsolutnuvećinu dali njegovoj Liberalno-demokratskoj stranci.
TOKIO, 21. rujna 2005. (Hina/AFP) - Novi Zastupnički dom Japana slavodobitno je u srijedu vratio Junichiru Koizumija na dužnost premijera, deset dana nakon parlamentarnih izbora koji su apsolutnu većinu dali njegovoj Liberalno-demokratskoj stranci.

Za liberalnog premijera Koizumija (63) glasalo je 340 parlamentarnih zastupnika, a 114 je bilo protiv. Koizumi je rekao kako za sada ne namjerava mijenjati dosadašnji sastav vlade.

Zastupnički dom u srijedu je otpočeo izvanredno zasjedanje.

Plan privatizacije pošte, koji čini glavnu okosnicu čitavog Koizumijevog programa gospodarskih reformi, ponovno će biti podnesen zastupnicima tijekom 42-dnevne izvanredne sjednice parlamenta koja bi se trebala održavati do 1. studenoga. Ovoga puta se smatra sigurnim da će zakonski paket proći parlamentarnu proceduru, budući da vladajuća koalicija stranaka LDP i Komeito nakon svog izbornog uspjeha ima više od dvije trećine mandata u donjem domu japanskog parlamenta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙