FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nacionalni park Krka: rekordnih 600 tisuća posjetitelja

ŠIBENIK, 20. rujna 2005. (Hina) - U Nacionalnom parku Krka danas suzabilježili šestotisućitog posjetitelja u ovoj godinu, što je rekordan posjet od osnivanja te javne ustanove 1985. godine
ŠIBENIK, 20. rujna 2005. (Hina) - U Nacionalnom parku Krka danas su zabilježili šestotisućitog posjetitelja u ovoj godinu, što je rekordan posjet od osnivanja te javne ustanove 1985. godine

Ravnatelj Nacionalnog parka Željko Bulat darovao je tim povodom 600-tisućitoj gošći, Slovenki Jožici Mohur, komercijalistici iz Ljubljane, sliku s motivom Skradinskog buka, rad šibenskog slikara Rade Jakasa.

Od početka godine do danas NP Krka je ostvarila 15 posto veći promet nego lani, a jubilarni 600-tisućiti posjetitelj zabilježen je gotovo mjesec dana prije očekivanja, istaknuo je Bulat.

Ova je sezona ocijenio izuzetno dobrom, napominjući kako do kraja godine očekuju još 50.000 posjeta.

Najavio je kako se već počinje s pripremom za sljedeću godinu. Riječ je o uređenju novih lokaliteta, uvođenju novih sadržaja i širenju ponude radi rasterećenja Skradinskog buka, koji je dosad bio najčešće odredište posjetitelja.

Dodao je da će početkom listopada, "Krka" obilježiti 20-tu godišnjicu proglašenja nacionalnim parkom.

U sklopu proslave, najavio je Bulat, bit će održan znanstveni simpozij s oko 200 sudionika. Između ostaloga, govorit će se i o mogućnostima za uvrštenje Krke na UNESCO-ov popis prirodne baštine.

(Hina) xzpod yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙