FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lujanac: Ukidanje otkupnih stanica mlijeka zbog smanjenja troškova

VIROVITICA, 25. kolovoza 2005. (Hina) - Predsjednik Uprave mljekarskeindustrije "Zdenka" iz Velikih Zdenaca Damir Lujanac danas je uVirovitici objašnjavajući razloge ukidanja otkupnih stanica mlijekarekao kako su na to prisiljeni zbog smanjenja troškova dopreme mlijekai sniženja proizvodne cijene sira.
VIROVITICA, 25. kolovoza 2005. (Hina) - Predsjednik Uprave mljekarske industrije "Zdenka" iz Velikih Zdenaca Damir Lujanac danas je u Virovitici objašnjavajući razloge ukidanja otkupnih stanica mlijeka rekao kako su na to prisiljeni zbog smanjenja troškova dopreme mlijeka i sniženja proizvodne cijene sira.

"Želimo smanjiti troškove dopreme mlijeka, kako bismo snizili cijenu proizvodnje sira, našeg glavnog proizvoda", izjavio je Lujanac na skupu s kooperantima, predstavnicima udruge proizvođača mlijeka Virovitičko-podravske županije.

Po njegovim riječima vožnja od pojedinih otkupnih mjesta bila je nerentabilna zbog male količine mlijeka. "Na mjestima predloženim za ukidanje prikupljali smo u prosjeku tek 62 litre mlijeka, a limit rentabilnosti je 100 litara", objasnio je, dodavši da je kod nekih drugih otkupljivača već dosegao i 200 litara.

U pogledu odluke o ukidanju 123, od 366 sabirnih i stajnih mjesta mlijeka u Bjelovarsko-bilogorskoj, Požeško-slavonskoj i Virovitičko-podravskoj županiji, Lujanac je izrazio spremnost na djelomično preinačenje te odluku.

Nakon sastanka najavio je da će "Zdenka" umjesto najavljenih 20, u Virovitičko-podravskoj županiji, ukinutih 16 sabirnih ili stajnih mjesta.

"Zdenka" će tim potezom uštedjeti 10 lipa po litri mlijeka ili najmanje 5000 kuna dnevno s obzirom da otkupljuje od 50 do 60 tisuća mlijeka. Tim restrikcijama od 1. rujna bit će obuhvaćeno 182 kooperanta, koji će mlijeko morati voziti i po više desetaka kilometara, što će dodatno opteretiti pak njihovu proizvodnju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙